Esther Wolvenhart

Door gebruik te maken van technieken die zijn ontstaan vanuit haar eigen liefde voor de natuur, beweging en creativiteit, heeft Esther een methode ontwikkelt die de connectie tussen lichaam en geest wil herstellen en bijdraagt aan persoonlijke groei en ontwikkeling. 
Zij kijkt op een holistische wijze naar de mens. Naar Lichaam- Geest- Gevoel. Door meer lichaamsbewustzijn en zintuiglijke positieve ervaringen op te doen, wordt het zelfvertrouwen vergroot en de weg naar herstel verruimt. 

“Ik maak gebruik van o.a. PMT- oefeningen, mindfulness en ademhalingstechnieken. Wanneer er bv. veel woede aanwezig is gaan we met boks oefeningen aan de slag in de natuur. Daarnaast kan ik mijn hond Hope inzetten als AAI i.o (Animal Assisted Interventions) hond gedurende een begeleidingstraject. Een hond veroordeelt jou niet en is onvoorwaardelijk. Ook is een hond altijd aanwezig in het hier en nu. Hierdoor kan iemand zich beter ontspannen en kunnen er weer nieuwe vaardigheden geleerd worden.  Intuïtief voel ik aan wat iemand nodig heeft in haar of zijn proces. Ik begeleid je met vertrouwen, veiligheid, openheid en integriteit. Heling en herstel is niet iets statisch en gaat meestal niet lineair! Iedereen is uniek en ervaart zijn eigen werkelijkheid. Het is zo belangrijk om met het eigen lichaam aan de slag te gaan. Want het lichaam is jouw kompas. Het vertelt je waar de blokkades zitten, waar er heling mag plaats vinden. Trauma zit dan ook in het lichaam en verandert letterlijk je brein. Dit vergt een andere benadering dan alleen erover praten.
Ik werk met het zelf herstellend vermogen wat ieder in zichzelf heeft, maar soms even of juist heel lang verloren is geraakt.  Ervaringen met mijn hond en de natuur nemen daarbij een grote plaats in.”

Esther Wolvenhart