Gedragsbegeleiding voor uw hond

Dierbegeleider & AAI team

Samen met mijn hond Hope kunnen we als AAI team worden ingezet in begeleidingstrajecten. De meerwaarde van een hond is dat hij geen verborgen agenda heeft, primair en in het moment reageert en eerlijke feedback geeft. Een hond leeft puur in het hier en nu en dat alleen al is zo helpend om met pijnlijke emoties&gevoelens om te gaan. Vaak wordt het (onbewuste) gedrag of de emotie gespiegeld. Een hond geeft troost en veroordeelt jou niet.

Vertrouwen in uw hond

Er zijn verschillende oorzaken van gedragsproblemen bij honden. Meestal ontstaan deze vanuit angst en het niet goed kennen/lezen van de hondentaal. Vanuit o.a. de visie van Turid Rugaas- Calming signs, zoekt Esther samen met u naar een passende oplossing voor het gedragsprobleem met uw hond.

Trainingssessies

Door middel van een aantal persoonlijke trainingssessies bij u thuis en op locatie bekijkt Esther de mogelijkheden. Vaak merkt u na een sessie al verschil.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.


 

Ervaring:

Tijdens de trainingen werden zowel mijn honden als mijn partner en ik getraind. We leerden op een andere manier kijken naar het gedrag van onze honden waardoor we ons leerden aanpassen op de behoefte van onze honden. Hierdoor werd het “vervelende” gedrag van de honden minder zonder te “straffen”. Onze honden werden er alleen maar vrolijker van! Vooral omdat we echt leerden begrijpen waarom bepaalt gedrag is ontstaan. Echt de oorzaak aanpakken. Onze honden zijn super lieve rescue honden die van de straat zijn gered. Hierdoor hebben ze op sommig gebied aparte aandacht nodig en Esther wist hierin precies wat ze moest doen!  – Noelle